Manon Thomas

ManonThomas

Manon Thomas

Manon Thomas, wordt geboren in Emmeloord maar groeit op in bossen van Bilthoven. Voor haar studie aan het Eemland College Havo/VWO gaat ze naar Amersfoort om daarna in Utrecht opleidingen van Schoevers, SVATOR (toerisme & recreatie) en PR te voltooien.In het bedrijfsleven maakt ze snel carriere bij diverse bedrijven, van inkoop & verkoop, naar secretariaat, PR, HRM en op het moment dat ze door Ruud Hendriks van RTL Veronique ontdekt wordt, is ze office manager bij een grote speler op de Nederlandse markt in Fashion en Slaapkamers.In 1988 trouwt ze met de Amerikaanse zanger Forrest Thomas, met wie ze 2 zonen krijgt.

Haar deelname aan de Mrs. World verkiezing in Las Vegas in 1989, waar ze gekroond wordt tot Mrs. World Fotogeniek, zorgt voor aandacht in de media. Bij RTL Veronique begint ze als omroepster en presenteert in de jaren daarna voor RTL 4 diverse programma’s als Beestenboel, Scrabble, Hoge Ogen, Pictionary, Telekids, Flora Magazine en Een Eigen Huis – dat vervolgens wordt samengevoegd tot het huidige Eigen Huis & Tuin. Ze zit in het panel van Rolf Wouters Tweelingenshow en presenteert afwisselend met Carlo Boszhard het actualiteiten programma RTL Club Live.

In 1994 maakt ze een switch naar de publieke omroepen. Voor Tros, Veronica, EO maakt ze samen met tv kok Ria van Eijnhoven het populaire KookTV en wordt vast panellid bij NCRV’s Zo Vader zo Zoon. Daarnaast wordt ze gevraagd om deel te nemen aan programma’s als Big Brother Vips en Sterrenslag voor zowel de Avro als BNN.

In 2003 & 2004 maakt ze een lifestyle programma voor SBS6 en specialiseert zich in het presenteren en voorzitten van vergaderingen, congressen en evenementen. Ook als communicatie en presentatie coach is zij zeer succesvol. Achter de coulissen houdt ze zich tevens bezig met omvangrijke producties als Domino Day en de Groningse Regio Soap Boven Wotter, waarin ze zelfs een rolletje speelt.

In 2009 wordt Manon gevraagd om de presentatie van het Live programma RTL Vandaag voor haar rekening te nemen en ontdekt ze haar passie voor dansen, tijdens haar deelname aan Dancing with the Stars.

In 2013 presenteert zij voor RTL7 het paardensportprogramma In het Zadel. Eind 2013 wordt Manon door de Nederlandse Vereniging van Dansleraren benaderd voor de functie van Ambassadrice van de Danssport. Om vanuit haar eigen passie voor dansen, aandacht te vragen voor deze sport, neemt ze in maart 2014 succesvol deel aan het NK PD Ballroom Pro-Am. Samen met professional Luciël Stapel wordt ze Nederlands Kampioen.

Ze richt haar eigen dans company op – Manon & Co – waarmee ze een dansact produceert waarbij alle dansvormen samengevoegd worden tot een geweldige show. Met partner Barry Holthof neemt ze inmiddels deel aan Ballroom danswedstrijden op zowel nationaal als internationaal top niveau.

Manon is een veelzijdige vakvrouw, heeft een hartelijke persoonlijkheid en een sportief gevoel voor humor, waarmee zij een programma of evenement op zeer natuurlijke wijze vorm kan geven. Haar brede ervaring in zowel media, sport als bedrijfsleven, stellen haar in staat de juiste toon te vinden voor de meest gecompliceerde onderwerpen. Ook productie en inhoudelijk redigeren behoren tot haar mogelijkheden.

 

Wilt u weten wat Manon Thomas voor u kan betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier.